Homøopati, en ny tids medicin

20 Giugno 2016
2.438 Views

homø1homø2homø3 (1)Maj-Britt_3Af Majbritt Brusati

Flere og flere mennesker i dag søger alternative og komplementære behandlingsformer som akupunktur og homøopati. Der er i dag en langt større awareness om naturligheden i det man indtager samt eventuelle bivirkningers effekt i kroppen. Mange har også med positive resultater på egen krop og helbred erfaret, hvorledes alternative behandlingsformer fokuserer på årsagsbehandling snarere end symptombehandling.

Homøopati er baseret på princippet om, at kroppen skal stimuleres til at helbrede sig selv. Formålet er at vække kroppens selvhelbredende kræfter, lidt på samme måde som en vaccine stimulerer kroppens immunsystem, gør det aktivt og skaber immunitet mod en specifik sygdom.

Et besøg hos en homøopat er meget anderledes end hos en almindelig praktiserende læge på flere måder. For det første er konsultationen af en meget længere varighed – hvor lægen sætter et kvarter af, sætter en homøopat op til to timer af til det første besøg. Dernæst spørger homøopaten ind til ting, som ikke har direkte forbindelse med din sygdom. Dette kunne for eksempel være hvordan dit helbred ellers er, om dine symptomer er opstået efter en bestemt hændelse, og om du oplever en sammenhæng mellem dine lokale symptomer og eventuelle opståede forandringer helt andre steder i kroppen. Først efter en grundig gennemgang af alt dette vil homøopaten ordinere det homøopatiske middel.

Brugen af homøopatisk medicin vokser i disse år i Europa. Ifølge en nylig undersøgelse er Italien på tredjepladsen på markedet efter Frankrig og Tyskland, med 4,1 % af italienerne, der årligt bruger det. Over 100 millioner Europæere er brugere af homøopatisk medicin (kilde:Istat) I Danmark er der ifølge SUSY undersøgelsen fra 2013, 5,9 % af befolkningen der har brugt homøopati på et tidspunkt.

I Danmark kan homøopater med en specifik 4-årig uddannelse i homøopati bruge titlen ”Klassisk homøopat”. Medlemmerne af Dansk Selskab for Klassisk Homøopati har alle en uddannelse, der lever op til de europæiske krav for udannelsesniveau. De bærer titlen RAB – Registreret Alternativ Behandler, eller SA – Autoriseret Sundhedsperson. Ved at vælge en behandler med denne titel sikrer man sig, at behandleren har et udannelsesniveau som lever op til europæiske standarder og kontinuerligt holder sig ajour i sit fag.

Leave A Comment